keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Sydämiä pipossa, sydämiä tossuissa, sydämiä takissa...

Kevät tuli meillekin oikein kunnon rykäyksellä. Lumet on sulaneet ihan silmissä ja vihdoin minäkin (tiukkisäiti) oon antanut lasten mennä pihalle välikausikamppeissa. Asuihin sopivien pipojen ompelu on pahasti vaiheessa, kun puuttuu tummansininen kangas enkä ole sitä saanut tilattua. Pari kangaskauppaa oon äkkiselteen käynyt pyörähtämässä mutta en niistä sopivaa löytänyt (tai no Eurokankaassa ois ollut ainakin velourina mutta kaikki myyjät keskitty palvelemaan yhtä ainutta sama asiakasta, vaikka kolme muutakin odotti vuoroaan..). Ollaan menty nyt sitten viime vuotisilla pipoilla, hyvin nekin sopii. =)

Tytölle tein vaaleanpunaiseen Cupcaken settiin sopivat asusteet ruskeasta sydänvelourista. Ruskeaa siksi, kun anorakin hihansuissa oli ruskeat resorit. Oisin laittanut pipoon jotain (rusetin? sydämen? ) vaaleanpunaisesta mutta mulla ei yksinkertaisesti ollut muuta kuin resoria siinä värissä.


Raukkapieni suuttui mulle, kun en heti pukemisen jälkeen päästänytkään pihalle vaan "pakotin" poseeraamaan kuvaa varten. Kamala äiti.




Piti äkkiä vaihtaa tossujen tilalle kengät, että päästiin pihalle tutkimaan maailmaa. <3


Kaavat: Pipo tytön mitoilla mikulokin ohjeella 
Tossut OB 6/2010 Moonboots
Lapaset OB 6/2010 Mimi
Kankaat: ruskea sydänvelour ja ruskea velour ikasyr
tummanruskea resori Metsola
muut tilpehöörit sieltä sun täältä

Tossuista tein koon 20 mukaan. Neidillä on kyllä jo isompi jalka mutta hyvin tuo näytti menevän. Päiväunikäyttöön tarkoitus tulla, kun muuten tuo jo ihan täysin kävelee niin täytyy pitää jo ihan kunnon kenkiä. Tumput on tehty 12kk koolla. Hyvin mahtuu ja mahtuu varmaan vielä syksylläkin, vaikka tyttö on nyt jo 1v3kk. Piposta tuli sen sijaan nafti. Olisi pitänyt suosista tehdä ihan täysin päänympärystä vastaava koko. Nyt otin päänympäryksestä pari senttiä pois mutta ei tuo tuplavelour niin venyvää sitten ollutkaan. Huomasin (muistin, kun taas näin) ompelutarvikelaatikossani noita nauhoja ja lisäsin niitä pieniksi piristyksiksi. Pipon takasaumassa on pätkät heijastin- ja kärpässieninauhaa, edessä "Homemade" pätkä, kun sitä jotain en saanut nyt tehtyä. Tumppuihin laitoin vain pienet pätkät kärpässieninauhaa ja tossuihin taas nuo "Homemade" pätkät. Pyöreää kuminauhaa mulla ei ollut mutta mustaa pyöreää nyöriä oli, joten laitoin sitä. Hyvin toimii noinkin.


Huivi puuttuu. Tai kauluri. Se täytyy vielä tehdä, jos sattuu tulemaan vielä kylmempiä päiviä.

6 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja herttainen setti! Värit toimii tosi hyvin yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään itse myös. Tosin oonkin kyllä tälläinen ruskea-fani muutenkin (mikä on ehkä blogin seuraajille tullut selväksi :D).

      Poista
  2. Ihania ♥
    Meillä oli tuosta suklaasydän velourista kestovaippa viime vuonna, voi kun se olikin suloinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun eka kosketus tuohon suklaasydämeen on myös ollut kestovaippa (en enää muista oliko nöttönen vai pehmonalle) ja se oli aivan valattoman ihana. <3 Sääli, kun jäi niin nopeasti pieneksi. Onneksi tätä tuli ikasyrille myöhemmin uudestaan myyntiin niin sain mäkin aikaiseksi ostettua pätkän. (Kumpa vaan olisin tajunnut ostaa myös sitä mangosydäntä samalla. Sekin väri näyttää ihanalta! Nyt sitä ei sitten enää olekaan tarjolla.)

      Poista
  3. Oi <3 Ihanat! Ja tämä blogikin! Kiva, että satuin tänne :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!